top of page

Acne

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug. 

 

Acne komt veel voor bij pubers, maar ook op latere leeftijd hebben veel mannen en vrouwen last van deze huidaandoening. Het kan gaan om kleine mee-etertjes in de huid, maar ook om grote ontstekingen die zelfs pijnlijk kunnen zijn. Er bestaan verschillende vormen van acne (rosacea, conglobata, vulgaris, tarda) dus de huidaandoening is voor iedereen anders. Ik wil de oorzaak van acne aanpakken en deze verschilt per persoon. Daarom is het juist zo belangrijk dat uw huid goed onderzocht en geanalyseerd wordt en u de juiste voorlichting krijgt. 

 

De behandeling voor acne is een behandeling op maat. Bij Zekveld Huidcentrum wordt afhankelijk van uw huidtype bepaald welke producten worden ingezet. U krijgt advies en instructies en zo nodig kan een diepere huidbehandeling worden geadviseerd. 

 

Door een nauw samenwerkingsverband met een dermatologisch/cosmetisch arts, kan indien nodig medicatie worden geadviseerd. 

 

Behandelingen zouden kunnen zijn: 

Diepte reiniging 

Productgebruik 

Peelings 

Microneedling 

Medicatie 

 

Afhankelijk van uw doelstelling en de huidconditie, zal ik een behandelplan voor u opstellen. 

Acne
bottom of page