top of page

Binweefselmassage - Lichaam

Bindweefselmassage is een diepgaande massage die wordt uitgevoerd op het onderhuidse bindweefsel, dus diep in de huid. Door deze massage wordt de doorbloeding gestimuleerd, wat veel positieve effecten geeft voor de huid; de huidstofwisseling wordt bevorderd, voedingsstoffen komen eerder op hun plek en afvalstoffen worden sneller afgevoerd en het lichaam uitgewerkt. De huid krijgt meer zuurstof en er is sprake van cel vernieuwing, met name de aanmaak van collageen heeft een zeer positieve werking op de huid. Collageen is de bouwstof van de huid en zorgt voor de stevigheid van de huid. Vanaf ons 25e levensjaar neemt de collageenproductie af en kun je last krijgen van een verslapte en droge huid. Door bindweefselmassage ga je dit proces tegen en blijft de huid in veel betere conditie: strakker en gladder! 

Bindweefselmassage van het lichaam wordt toegepast om de huid steviger en mooier en ook gezonder te maken. Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de bouwstenen van een huis: verspreid door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt eveneens bloedvaten en zenuwen naar de organen en biedt bescherming tegen infecties. De cellen in bindweefsel vervullen daarnaast een belangrijke taak in het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voeding -en afvalstoffen. Dit geeft aan hoe belangrijk bindweefsel is voor ons lichaam. 

Door behandelingen van het lichaam te ondergaan, wordt de huid zichtbaar gladder, steviger en krijgt het een gezonde kleur. Vaak zien we dat striae verminderd en dat het gevoel in de huid verbetert. Mensen die bij stoten snel blauwe plekken krijgen, zullen het effect van deze massage opmerken doordat er na een aantal behandelingen al veel minder snel blauwe plekken zullen vormen. 

In kuurvorm heeft bindweefselmassage het meeste effect. Afhankelijk van de doelstelling en conditie van de huid beslist de huidtherapeut samen met u welke behandelfrequentie voor u het meest geschikt is. Gemiddeld wordt er na 10-12 behandelingen het gewenste resultaat bereikt. 

Behandeleffecten bindweefselmassage lichaam: 

Tegengaan van cellulitis (sinaasappelhuid) 

Opheffen van onderhuidse verklevingen 

Verstevigen van de huid 

Verbeteren van de huidconditie 

Gezonde teint 

Werkt tegen pijn in huid/snel blauwe plekken 

Striae wordt minder 

 

Bindweefselmassage cellulite

De behandeling van bindweefselmassage van het lichaam kan door de diepe rollende en knedende handgrepen als gevoelig, pijnlijk of snijdend worden ervaren. Vooral de eerste behandelingen, waarbij verklevingen nog losgemaakt moeten worden, kunnen onprettig zijn. U kunt tijdens de behandeling aangeven wat u voelt zodat de massage aangepast kan worden naar een voor u haalbare behandeling. Na de massage is de huid rood en warm en kunnen er tijdens en na de eerste behandelingen blauwe plekken zichtbaar worden.  Ik adviseer u na de behandeling voldoende water te drinken, zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden uit uw lichaam. 

Klik voor: Bindweefselmassage - Gezicht en hals

bottom of page